Ruotsissa myydään Hopeasalvaa (Silversalva) ja tuubisssa on eläimen kuvia. Mutta tätä mainostetaan että sitä voi käyttä myös ihmiset. Se on kipua poistavaa salvaa.

Toinen asia mitä kehutaan, on Ruusunmarja jauhe, sitä myydään Hevoskaupassa ja on tarkoitettu mm. hevoislle. Sitä kehuu kuitenkin myös ihmiset, että se tekee nivelet notkeiksi. Eräs lääkäri suositteli tätä eräälle vanhemmalle tätille, kun häneltä oli toinen kyynpärää jo leikattu ja toinenkin alkoi vaivaamaan myöhemmin.

Tämä Ruusunmarja pulveri (Nyponpulver) on siis tarkoitettu Lääkkeeksi ja sitä ei saa kuumentaa, vaan se pitää syödä esim. piimän kanssa. Tässä on voimakas haju ja maku.

Se tulee Chilestä ja kasvaa siellä villinä.

Onko Suomessa vastaavaa?

Löysin Ruotsista tätä tuotetta nimelta Nypon Chilon ja sitä myy Firma nimeltä;**Back on Track AB.

Internettiosoite: http://www.backontrack.com/se/

———————————————————-

Minulla on tässä edessäni tämän Back on Tarck AB:n esittelypaperi

Siinä lukee annostukset ruotsiksi;Människa ( Ihminen) 5 g Häst ( Hevonen) 5g/100 kgHäst, tävlande/ hårt tränande 10 g/100 kg=Hevonen kilpaileva / kovasti treenaava

Panin tähän ylös näytteen, että tämä sama on tarkoitettu sekä ihmisille että eläimille.

———————————————————-

Nyt tänään kävin ostamassa 900 grmamman pussin ja se maksoi noin 230 SEK. siis noin 23 euroa.Ja kun niveliin tulee kipua, kyllä tästä on apua. Alussa täytyy ottaa 1 ruokalusikallinen = 5grammaa 2 kertaa päivässä,noin 2-4 viikkon.Kuulin muuten tästä että se ei auttais ennen kun sitä on käyttänyt vähän aikaa esim. 1 viikon.Minulla se helotti meilkein heti. Se on tietenkin yksilöllistä. Ja kaikille ei varmaankaan auta sama rohto.