6 stora eller 12 små

Det här är riktigt mastiga nötfyllda muffins med karftig chokladsmak. Det är endast litet agavesirap och dadlar som sötma i den för att bryta av kakaons bitterhet. Pepparmynstoljan kan bara antydas. Den som gillar mintsmak tar förstås den högre dosen men var försiktig då pepparmyntan lätt tar över. Lät muffisarna kallna ordentligt, gärna över natten i kylskåp, då blir de som bäst.

INNEHÅLl:

2 ägg

100 gram smör

1/2 dl kokosmjöl

1 dl propulver

1 1/2 dl vatten

4 msk kakao

11/2 tsk snabbkaffe pulver, lätt krossat

5 dadlar

1 tsk agavesirap

2-3 droppar peeparmyntolja

2 tsk bakpulver

1 dl cashewnötter rostade och slatade

6 stora eller 12 små muffinsformar

Smält smöret och ha i kakao, kaffepulveret och agavesirpa. Mixa daadlarna och blanda ner deti i den varma smörblandningen. Droppa i pepparmyntsolja. Rör om så att allt blandades orentligt. Vispa äggen och rör ner kokosmöjl och pofibrer. Blanda ihopsmör blandingen med ägg – och mjölblandningen och till sist bakpulver. Hacka cashewnötterna lätt, det får gärna var en del stora bitar mde och rör ner det i smeten. Fyll smet i 3/4 av muffinsformarna.

Grädda mitt i ungen på 180 grader, ca 12 minuter för de stora och 7 minuter små.

Ur KURERA Oktober 2010 / För friskvår och naturlig hälsa